0

Wie we zijn

Realistische optimisten.

Op weg naar een wereld vol vitale zones.

We zien een wereld voor ons waarin iedereen langer, gelukkiger en in goede gezondheid leeft. Een wereld waarin mensen zich nuttig voelen, verzekerd van zinnig werk en verbonden met anderen. Een wereld waarin mensen veel bewegen, goed eten en in een gezonde leefomgeving wonen, met frisse lucht en schoon water. Kortom, een wereld vol vitale zones. 

Hoe we dat voor elkaar gaan krijgen? Door vitale zones te creëren en daarbij op drie niveaus te denken en doen. 

Op 10 kilometer betekent zo’n vitale zone dat we met gemeentes, waterschappen en andere belangrijke organisaties toewerken naar grote, vitale zones. 

Op 500 meter zoomen we in op wijken. We werken samen met partijen binnen die wijken aan concrete verbeteringen die mensen helpen in geluk en gezondheid te leven. 

Check gratis: de juiste beweging en doelen als vitale werkgever (link naar predicaat of mailchimp)

En op 5 meter inspireren we mensen om zelf en samen met de mensen in hun directe omgeving stappen te zetten naar hun eigen vitale zone.  

Check gratis:

Meestal komen gemeenten of andere grote, maatschappelijk betrokken organisaties naar ons toe om hen te helpen in beweging te komen. Soms nemen we zelf het initiatief om een gebied van 10 kilometer, 500 meter of 5 meter te voorzien van de ingrediënten voor een vitale zone. En met onze honderd Vitale Veranderaars, een netwerk vol invloedrijke en inspirerende bondgenoten, versterken we de coalities waarmee we naar vitale zones toewerken. 

 

Wat we dan precies doen? Ontdek het hier →

De mensen achter Vital Zone Instituut

Jim van den Beuken - Snel, trouw, grensverleggend. Ziet de grote lijnen en ziet ook meteen de eerste stappen in de juiste richting. Sinds mensenheugenis al bezig met het bedenken en uitvoeren van  maatschappelijk belangrijke ideeën, bij koersbepalende organisaties en netwerken in de zorg, bij bedrijven en bij de overheid.

Annemieke Wiercx - Betrokken, optimistisch, compassievol. Wenst iedereen de plek toe waar ‘ie van houdt. Verbindt magie met realiteit en komt zo met prachtige ideeën. Put uit jarenlange ervaring als sociaal wetenschapper, adviseur, trainer en coach, bij TNO, Cirque du Soleil, Africa Leadership Forum en Way of Nature Nederland.

Marlies Kampschreur - Scherp, innovatief, grappig. Ziet binnen no-time waar iets beter kan - en laat dat met lichte, maar rake ondertoon weten. Promoveerde als biotechnoloog en ontwikkelt als waterexpert nieuwe oplossingen waarbij de behoefte aan gezond water en een vitale samenleving centraal staat.

De honderd Vitale Veranderaars - Je las het al, we hebben bijzonder getalenteerde mensen om ons heen. Mensen die net als wij recht uit het hart werken en alles wat leeft op de wereld een lang, gezond en gelukkig leven toewensen. Het zijn er nog geen honderd, hoewel ze stuk voor stuk voor honderd tellen. Er is dus nog ruimte. Met andere woorden, sluit je aan als jij ook een Vitale Veranderaar bent. 

nl_NLDutch
× Hoe kan ik je helpen?